Home Ανακοινώσεις - Προκηρύξεις
Ανακοινώσεις - Προκηρύξεις

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

E-mail Εκτύπωση

Τη Δευτέρα, 30 και την Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.) πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις Τάξεις Υποδοχής και τα Φροντιστηριακά Τμήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ως γνωστό, οι τάξεις και τα τμήματα αυτά αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Ε.Κ.Ο.), όπως αλλοδαπούς, παλιννοστούντες και Ρομά μαθητές. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα Περιφερειακά Κέντρα Επιμόρφωσης (Π.Ε.Κ) της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται οργανωμένη και συστηματική επιμόρφωση για αυτούς τους εκπαιδευτικούς.

        Της επιμόρφωσης αυτής προηγήθηκε επιμόρφωση  επιμορφωτών, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ο.ΕΠ.ΕΚ. Η επιμόρφωση στα Π.Ε.Κ. βασίστηκε στο μακρόχρονο έργο Ομάδας Εργασίας του Ο.ΕΠ.ΕΚ. και στα πλούσια επιμορφωτικά υλικά (επιμορφωτή και επιμορφούμενου) που παρήχθησαν (έντυπα και ηλεκτρονικά). Η μεθοδολογία της επιμόρφωσης ήταν βιωματική και συμμετοχική. Είχε δε πρακτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι χρήσιμη στους εκπαιδευτικούς.  

 

Επιλεγέντες Επιμορφωτές Προγραμμάτων Υποδοχής και Ένταξης

E-mail Εκτύπωση

 Ανακοίνωση ονομάτων επιλεγέντων επιμορφωτών του διαγωνισμού 639/01-09-2010 του έργου «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)–Η Μετάβαση : Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων  και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία»για την επιμόρφωση των  εκπαιδευτικώνπου θα διδάξουν στα προγράμματα υποδοχής και ένταξης μαθητών από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), οι οποίοι δεν διαθέτουν επαρκή σχετική γνώση και εμπειρία, μετά από απόφαση που λήφθηκε κατά την 13/19-4-2011 συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΕΠΕΚ

Περισσοτερα...
 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ανάθεση Έργου Τεχνικής Υποστήριξης

E-mail Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της Πράξης

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολεία 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση : Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία»,

ο ΟΕΠΕΚ  προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση έργου ένα (1) άτομο για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της παραπάνω Πράξης.

Πλήρες κείμενο

 

Δελτίο Τύπου : Δεύτερη φάση της επιμόρφωσης που πραγματοποίησε ο Ο.ΕΠ.ΕΚ για τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

E-mail Εκτύπωση

Αθήνα, 22-3-2011

Ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ), σε συνεργασία με τα 16 Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) της χώρας, πραγματοποίησε τις 2 τελευταίες εβδομάδες τη δεύτερη φάση της επιμόρφωσης/συνάντηση ανατροφοδότησης (6 ωρών), στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων (Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής και Πληροφορικής) στα oλοήμερα δημοτικά σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ). Επιμορφώθηκαν 2300 εκπαιδευτικοί.

Περισσοτερα...
 

Β' φάση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ..."

E-mail Εκτύπωση

Β' φάση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης

"ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) - Η Μετάβαση: Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία"

περισσότερα ... 

 

 

Εξωτερική Αξιολόγηση Νέου Σχολείου 2011

E-mail Εκτύπωση

Προκήρυξηανακοινώσεις  Πρόχειρου Διαγωνισμού Επιλογής Αναδόχου για την Εξωτερική Αξιολόγηση του Προγράμματος “ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η Μετάβαση: Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία”

Πλήρες κείμενο... 

 

 
 



    
    
    
    

Επισκεπτες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους